Zakelijke lening aanvragen

Er zijn veel mensen in Nederland die er van dromen om een eigen zaak te beginnen. Dit is helaas niet altijd even eenvoudig. Het kost vaak niet alleen een hoop tijd en moeite, maar ook een hoop geld. Gelukkig is het in ons land mogelijk om op een eenvoudige manier over kapitaal te beschikken als ondernemer. Je kunt er namelijk voor kiezen om een zakelijke lening aan te vragen! Ben je aan het overwegen om een zakelijke lening af te sluiten? Of wil je weten wat een zakelijke lening is en wat de voordelen zijn van een dergelijke lening? Wij hebben alle belangrijke informatie voor je op een rij gezet. Benieuwd wat een zakelijke lening je maandelijks zal kosten? Maak dan gebruik van onderstaande berekentool!

Ik wil meer weten!

Helaas is het niet gelukt, probeer het nog eens

The form contains errors

Wat is een zakelijke lening?

Een zakelijke lening is een lening die bedrijven in staat stelt om uitgaven te verrichten die ze zelf niet kunnen betalen. Sommige ondernemers gebruiken een zakelijke lening om de lonen en salarissen te betalen tot hun nieuwe bedrijf van de grond komt, terwijl andere bedrijven het geleende geld gebruiken voor kantoorbenodigdheden of voor het opzetten van zakelijke projecten. Ondernemingen kunnen kiezen uit een groot aantal leningsmogelijkheden. Traditionele zakelijke leningen van de bank zijn de meest populaire optie om te kiezen, echter is het verkrijgen van een lening van een bank niet bepaald makkelijk taak. De banken hebben hun leenbeleid namelijk aangescherpt als gevolg van de economische neergang, waardoor het voor bedrijven een grotere uitdaging wordt om financiële steun te krijgen van commerciële leningen.


Naast commerciële leningsopties kunnen bedrijven een beroep doen op particuliere kredietverstrekkers. Dit zijn bijvoorbeeld kredietverstrekkers die online een persoonlijke of zakelijke lening aanbieden. Hoewel het veilige opties zijn om te kiezen is het wel zo dat je bij deze zakelijke leningen vaak wat meer geld betaalt aan rente. Dit kan op de lange termijn zorgen voor aanzienlijk hoge kosten. Over het algemeen is het daarom handig om toch als eerste bij je bank aan te kloppen als dit mogelijk is.

Waarom een zakelijke lening afsluiten?

Lang niet iedereen is bekend met de voordelen die een zakelijke lening met zich mee weet te brengen. Het belangrijkste voordeel van het afsluiten van een zakelijke lening is natuurlijk dat dit jouw bedrijf de mogelijkheid geeft om een goede start te maken. Nu je niet meer al je spaargeld hoeft aan te wenden maar over meer vreemd kapitaal kunt beschikken, is het mogelijk om de nodige investeringen te verrichten binnen het bedrijf. Een ander voordeel is dat een zakelijke lening vaak erg flexibel is. Doordat het meestal in de vorm van doorlopend krediet plaatsvindt is het mogelijk om het geld op te nemen op een moment dat je het nodig hebt. Heb je een gedeelte afgelost maar heb je dit later weer nodig? Dan is dit bij een zakelijke lening eigenlijk nooit een probleem. Een ander voordeel is dat de zakelijke lening rente vaak erg laag is in verhouding tot andere soorten leningen.

Hoe een zakelijke lening afsluiten?

Indien je ervoor kiest om een zakelijke lening af te sluiten dan zijn er een paar belangrijke stappen die je eigenlijk altijd zou moeten nemen. Deze stappen zorgen ervoor dat je uitkomt bij de juiste lening voor jouw bedrijf. We hebben de belangrijkste stappen hieronder voor je op een rijtje gezet:

Kijk of je aan de voorwaarden voldoet

Het eerste wat je zou moeten doen voor het aanvragen van een zakelijke lening is bekijken of je wel aan de nodige voorwaarden voldoet. Bij het aanvragen van een bedrijfslening evalueren kredietverstrekkers de geschiedenis van het bedrijf, de hoeveelheid schulden die het bedrijf heeft en of het bedrijf riskant lijkt. Risicovolle bedrijven, zoals startende ondernemingen, zullen meer voorwaarden hebben dan bestaande ondernemingen. Bekijk daarom altijd de voorwaarden van de betreffende aanbieder om te zien of je wel in aanmerking komt voor een lening.

Zorg ervoor dat je alle informatie bij de hand hebt

Een van de belangrijkste stappen is de voorbereiding voorafgaand aan het aanvragen van de lening. Je doet er namelijk verstandig aan om alle informatie die van belang kan zijn voor de lening bij de hand te houden. Kredietverstrekkers willen weten hoe het bedrijf van plan is het geleende geld te gebruiken, vandaar dat ondernemers ervoor moeten zorgen dat ze een duidelijk overzicht hebben van hoe het geld zal worden besteed. Dit betekent dan ook dat je altijd een helder plan zou moeten hebben over wat je van plan bent om te gaan doen met de lening.

Online lening aanvragen

Een online lening aanvragen bij Geldlenenvoorjou.nl is ontzettend makkelijk! Binnen 4 simpele stappen heb jij namelijk het geld al op jouw rekening.

Online aanvragen

Niet zeker van je keuzes? Onze adviseurs neem altijd de aanvraag samen met jou door

Het adviesgesprek

We nemen samen je wensen en mogelijkheden door. Jij krijgt van ons de best passende offerte

Documenten opsturen

Je kunt online in je persoonlijke omgeving alle benodigde documenten digitaal aanleveren

Het geld op je rekening

Wij handelen de rest kosteloos voor je af. Binnen 2 werkdagen staat het geld op je rekening

Advies nodig bij het afsluiten van een zakelijke lening?

Met een zakelijke lening kan ook jij jouw bedrijf van de juiste start voorzien! Benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag hieronder dan direct een vrijblijvende offerte aan en ontvang binnen no-time inzichten in de meest voordelige optie voor een zakelijke lening!

Lees meer over zakelijke leningen