Geld lenen voor een auto

Heb je een nieuwe auto op het oog? Maar, heb je op dit moment nog niet voldoende spaargeld om deze auto aan te schaffen? Dan is een autofinanciering voor jou wellicht een interessante oplossing. Wanneer je interesse hebt in het lenen van geld voor een auto is het noodzakelijk om je voorafgaand eerst goed in te lezen. Wij hebben alle informatie voor je op een rij gezet, zodat je niet voor verassingen komt te staan! Bekijk hieronder onze tips en andere informatie of vraag via onderstaande button direct een vrijblijvende offerte aan. En, wie weet is die nieuwe auto binnenkort wel van jou!

Mogelijkheden geld lenen voor auto

Indien je graag geld wilt lenen voor een auto zijn er over het algemeen twee verschillende soorten leningen die je hiervoor kunt kiezen. Je kunt op de eerste plaats kiezen voor het doorlopend krediet. Bij deze vorm van auto krediet is er sprake van een variabele lening die op ieder moment kan worden opgenomen. Een variabele rente houdt in dat de rente zowel kan stijgen als dalen tijdens de looptijd van de lening. De andere optie is om te kiezen voor een persoonlijke lening voor jouw auto. Een persoonlijke lening is een lening met een vooraf vastgestelde rente en looptijd.

Welke lening je het beste kunt kiezen voor het lenen van een auto hangt volledig af van wat je zelf prettig vindt en waar je de lening uiteindelijk voor wilt gaan gebruiken. Indien je een auto wilt kopen bij de occasion of dealer dan is het mogelijk om te kiezen voor een persoonlijke lening. Bij deze vorm van geld lenen voor de auto wordt het geld namelijk gelijk op de rekening gestort. Dit kan je gebruiken om vervolgens de auto mee te financieren. Het doorlopend krediet is weer handig voor de mensen die van plan zijn om een auto te leasen. Door iedere maand het bedrag te lenen voor het aflossen van het leasecontract is het mogelijk om de auto eenvoudig te financieren.

De verschillende kenmerken op een rij

Kenmerken persoonlijke lening:

 • Auto is meteen van jou
 • Vaste, lage rente
 • Vaste looptijd
 • Vaste maandlasten

Kenmerken auto via dealer financieren:

 • Auto is pas na afbetaling van jou
 • Hoge rente
 • Lange looptijd
 • Geen mogelijkheid tot extra aflossen
 • Vaak kleine lettertjes

 

 

Een auto financieren: hoe werkt dat eigenlijk?

Wanneer we alle mogelijkheden dus naast elkaar uitzetten, is een auto financieren met een persoonlijke lening bij de bank dus het meest geschikt. Het geleende bedrag ontvang je in 1 keer op je betaalrekening, om de auto mee te betalen. Vervolgens gaat er (afhankelijk van de afspraken) een betaalregeling starten waarin je maandelijks rente en aflossing zal betalen. Hieronder hebben wij de stappen m.b.t. het aanvragen van een lening voor je op een rij gezet.  


Online aanvragen

Niet zeker van je keuzes? Onze adviseurs neem altijd de aanvraag samen met jou door.

Het adviesgesprek

We nemen samen je wensen en mogelijkheden door. Jij krijgt van ons de best passende offerte.

Documenten opsturen

Akkoord op offerte? Lever dan in je persoonlijke digitale omgeving alle benodigde documenten aan.

Geld op je rekening

Wij handelen de rest kosteloos voor je af. Binnen 2 werkdagen staat het geld op je rekening.

Welke stappen moet je doornemen? 

Een auto financieren is over het algemeen niet zo lastig, al zijn er wel een aantal stappen die je goed moet doorlopen als je echt uit wil komen bij de lening die het beste past bij wat je zoekt. De belangrijkste stappen zijn de onderstaande:

 • Kies een betrouwbare aanbieder – het kiezen van de juiste aanbieder is noodzakelijk indien je graag geld wilt lenen voor een auto. Bekijk altijd even wat de beoordelingen zijn van voorgaande klanten. Dit geeft je meer inzicht in de kwaliteit die er wordt verleend. Het is van belang om altijd te kijken bij onafhankelijke en onpartijdige partijen. Door de verschillende aanbieders onder elkaar te zetten en door deze te filteren zal je binnen no time uit kunnen komen bij een lening voor de aanschaf van een auto die aansluit bij wat je graag zocht.
 • Neem de voorwaarden door – indien je gekozen hebt voor een bepaalde aanbieder dan is de volgende stap het doornemen van de voorwaarde van de betreffende lening. In de voorwaarden staat alles wat je moet weten omtrent het aangaan van deze lening. Bekijk goed wat de hoogte van de rente is en hoe lang de looptijd is. Indien je erachter komt dat de voorwaarden niet zo gunstig zijn, dan is het altijd nog mogelijk om te kiezen voor een andere kredietverstrekker voor de lening van de auto.
 • Verstrek de nodige gegevens – wanneer je geld wilt lenen voor een auto is het noodzakelijk om de nodige documenten te overleggen. Hierbij moet je op de eerste plaats denken aan een geldig paspoort, een overzicht van bestaande leningen via het BKR en een salarisstrook. Zonder het overleggen van deze informatie is het lastig om geld te lenen voor een auto. Zo laat jouw BKR-registratie meer zien over het risico wat er verbonden is voor de kredietverstrekker.
 • Het aanvragen van de lening ging het heel gemakkelijk. Geld Lenen Voor Jou nam direct de dag na mijn aanvraag al contact op en door hun snelle handelen had ik het geld snel op mijn rekening en kon ik een nieuwe auto kopen. Ik kan iedereen aanraden even contact op te nemen.

  Jeroen

Wil je ook een autolening aanvragen?

De verschillende soorten leningen brengen met zich mee dat het voor iedereen mogelijk is om uit te komen bij een leningsvorm die aansluit bij wat hij of zij zoekt. Hierdoor is het niet meer nodig om een auto te financieren met enkel en alleen eigen vermogen. Door de kosten naar de toekomst te schuiven en door in termijnen te betalen is het een stuk eenvoudiger om zelf ook een nieuwe auto te rijden. Wil je een autolening aanvragen? Vraag hieronder dan direct een vrijblijvende offerte aan!