Persoonlijke lening afsluiten

Veel mensen hebben niet altijd genoeg financiële middelen om bepaalde doelen op de korte termijn te bereiken. Dit kan gaan om het beginnen van een eigen onderneming, het aanschaffen van een eigen woning of het maken van een wereldreis. Eén van de mogelijkheden die je in een situatie als deze kunt aangrijpen is het afsluiten van een persoonlijke lening. Herken je een van deze situaties? En wil je extra financiële middelen om bepaalde doelen te bereiken? Dan is een persoonlijke lening afsluiten precies wat je zoekt! Middels onderstaande button kunt je direct jouw persoonlijke lening berekenen en bekijken wat je maandlasten zouden worden, wel zo makkelijk!

Wat is een persoonlijke lening?

Beginnend bij het begin: Wat is een persoonlijke lening? Een persoonlijke lening is aan te merken als een lening waarbij je een bedrag leent wat direct bij je op de rekening komt te staan. Iedere maand betaal je een bepaald bedrag aan aflossing en rente op deze lening.

Dit maakt het een wezenlijk andere lening dan bijvoorbeeld een hypotheek. Bij een hypotheek is het namelijk niet zo dat het volledige bedrag gelijk bij je op de bank wordt gestort. Een persoonlijke lening is dan ook met name bedoeld voor mensen die snel over een bepaald kapitaal willen of moeten beschikken. Hier kan er gedacht worden aan iemand die een verbouwing wil financieren of iemand die een nieuwe auto aan wil schaffen. Voor dergelijke uitgaven sluit je immers geen hypotheeklening af.

 

Persoonlijke lening berekenen

 

Hoe werkt het afsluiten van een persoonlijke lening?

Het afsluiten van een persoonlijke lening bij Geldlenenvoorjou.nl is in 4 simpele stappen gebeurd. Wij hebben ze hier voor je op een rij gezet: 


Online aanvragen

Niet zeker van je keuzes? Onze adviseurs neem altijd de aanvraag samen met jou door.

Adviesgesprek

We nemen samen je wensen en mogelijkheden door. Jij krijgt van ons de best passende offerte.

Documenten opsturen

Akkoord op offerte? Lever dan in je persoonlijke digitale omgeving alle benodigde documenten aan.

Geld op je rekening

Wij handelen de rest kosteloos voor je af. Binnen 2 werkdagen staat het geld op je rekening

Voordelen van een persoonlijke lening

Nu je weet wat een persoonlijke lening is, is het van belang om te kijken naar de belangrijkste voordelen die een dergelijke lening met zich mee weet te brengen. Om je wat beter op weg te helpen hebben we deze belangrijkste voordelen onder elkaar gezet:

  • Je hoeft aan niet al te veel eisen te voldoen

Een hypotheek afsluiten is niet bepaald eenvoudig. Als je er al een hebt dan weet je dat je aan allerlei voorwaarden moet voldoen. Maar bij het afsluiten van een persoonlijke lening hoef je je hier over het algemeen geen zorgen over te maken. Het is namelijk zo dat de leen-voorwaarden voor een dergelijke lening veel minder streng zijn dan bij leningen van de bank! Middels deze laagdrempelige voorwaarden is het ook voor mensen met een iets lager inkomen mogelijk om geld te lenen.

  • Je krijgt makkelijk inzicht in de lening

Zoals we al even kort hebben vermeld is het met een persoonlijke lening niet mogelijk om afgeloste bedragen weer op te nemen. Dit brengt een groot voordeel met zich mee, het zorgt er namelijk voor dat je precies kunt zien hoe het er eigenlijk voor staat met de lening en hoeveel je nog terug moet betalen. Doordat er een vast bedrag per maand moet worden afgelost kom je achteraf niet meer voor verrassingen te staan.

  • Je hebt het geld gelijk op de rekening

Met een persoonlijke lening weet je zeker dat je het geld wat je leent gelijk op de rekening krijgt bijgeschreven. Dit zorgt ervoor dat je niet meer alles bij elkaar hoeft te sparen maar dat je alle kosten die je moet maken in een keer kunt betalen. Dit maakt het mogelijk om bijvoorbeeld een verbouwing te realiseren welke je later dan weer terugbetaalt.

De goedkoopste persoonlijke lening vinden

Voordat je zomaar besluit om een persoonlijke lening af te sluiten is het noodzakelijk om de voorwaarden goed door te nemen. Hoewel een iets hogere rente niet van het grootste belang lijkt op de korte termijn, kan dit op de lange termijn zorgen voor veel meer kosten. Zo zit er een wezenlijk verschil tussen een rente van 4% ten opzichte van 5% als we kijken naar de kosten op de lange termijn. Bekijk tevens of er de mogelijkheid bestaat om een lening sneller af te betalen. Mocht je een groot bedrag op jouw rekening hebben staan dan zou je er middels deze weg voor kunnen kiezen om vroegtijdig af te lossen.

Rente persoonlijke lening

De hoogte van de rente en de looptijd van de betreffende persoonlijke lening is vooraf bepaald, hierdoor is het van meet af aan duidelijk wat je moet betalen. De afgeloste bedragen kunnen niet meer worden opgenomen. Benieuwd naar de huidige rentestand? Vraag deze aan bij onze adviseurs!

Ook een persoonlijke lening aanvragen?

We hopen dat je dankzij de informatie uit dit artikel beter snapt wat een persoonlijke lening is en wat je er eigenlijk aan hebt. Door middel van een persoonlijke lening bent je in staat om op een zeer toegankelijke manier geld te lenen, zonder dat je aan zeer strenge voorwaarden hoeft te voldoen. Dit maakt het één van de meest toegankelijke soorten leningen die men maar kan afsluiten.

Bij geldlenenvoorjou.nl kunt je gemakkelijk een persoonlijke lening aanvragen. Middels onderstaande button heb je binnen no-time het geld op jouw rekening.

 

Veelgestelde vragen bij een persoonlijke lening

 

Hoeveel kost een persoonlijke lening?

De kosten van een persoonlijke lening verschillen per leenbedrag. Vaak geldt de regel: hoe hoger het leenbedrag, des te lager de rente. Gemiddeld genomen ligt het rentepercentage bij een persoonlijke lening tussen de 5 en 12 procent. Dit is in de meeste gevallen lager dan bij een doorlopend krediet. 

Wat valt er onder een persoonlijke lening?

Een persoonlijke lening is een lening waarbij het bedrag dat je leent direct geheel op je rekening wordt gestort. Je betaalt iedere maand een vast bedrag voor rente en aflossing. Het rentepercentage van de lening staat vast en de looptijd ook.

Kan iedereen een persoonlijke lening krijgen?

Niet iedereen kan een persoonlijke lening krijgen. Dit is afhankelijk van verschillende factoren, zoals inkomen, leeftijd en het hebben van een negatieve BKR-registratie.