Geld lenen voor een hypotheek

Het bekijken van de mogelijkheden m.b.t. het lenen van geld voor een hypotheek is een van de eerste stappen die je zet wanneer je overweegt om een huis te kopen. De aanschaf van een (eerste) woning is natuurlijk een belangrijk moment in je leven. Het is immers een aankoop die je niet zomaar maakt! Om een woning te kunnen financieren moeten de meeste mensen daarom ook een lening of hypotheek aanvragen. Wij geven je graag meer inzichten in de mogelijkheden en het proces van een hypotheek aanvragen. Zo komt je niet voor verassingen te staan! Liever meteen weten welke hypotheek geschikt is voor jouw situatie? Dan kun je een vrijblijvende offerte bij ons opvragen middels onderstaande button!

Geld lenen voor een huis: wat zijn de mogelijkheden?

Wil je geld lenen voor de aanschaf van een huis? Dan is het noodzakelijk om even goed na te denken over het soort lening dat je kiest voor je woning. Als je in ons land een eerste huis koopt is het namelijk mogelijk om te kiezen tussen een annu√Įteitenhypotheek en een lineaire hypotheek. Beide hypotheekvormen komen in aanmerking voor belastingaftrek op de hypotheekrente en moeten in een hypotheekperiode van 30 jaar worden afgelost. We hebben beide varianten hieronder uiteengezet:

  • De annu√Įteitenhypotheek ‚Äď Een annu√Įteitenhypotheek kent vaste betalingen zolang jouw rentevaste periode duurt. Deze bestaan uit rente en aflossing van de lening. In het begin betaalt je veel rente en een klein deel van de lening. Naarmate jouw schuld na verloop van tijd afneemt, los je minder rente en meer lening af. Door de belastingaftrek over je (dalende) hypotheekrente stijgt jouw maandelijkse nettobetaling.
  • De lineaire hypotheek ‚Äď Bij een lineaire hypotheek los je elke maand hetzelfde bedrag aan lening af en daalt het bedrag aan rente dat je maandelijks betaalt. De maandelijkse betalingen van een lineaire hypotheek zijn in het begin hoger, maar in totaal (over de volledige looptijd van 30 jaar) betaal je minder rente. Deze hypotheekvorm is interessant als je niet in aanmerking komt voor belastingaftrek.

Naast het feit dat er een verschil zit tussen de verschillende soorten leningen zitten er ook verschillen tussen de rentestanden die je betaalt voor de betreffende lening. Een vaste rente is de eerste variant die gekozen kan worden. Deze is in het algemeen hoger, echter heb je hiermee wel meer zekerheid. Kies je voor een rentevaste periode van 10 of 20 jaar, dan blijft de rente al die jaren gelijk. Een variabele rente is daarentegen lager en geeft je de mogelijkheid om onbeperkt extra af te lossen. De aflossing van jouw woninglening stijgt en daalt mee met de rente. Kies alleen voor een variabele hypotheekrente als je bereid bent om maandelijks hogere aflossingen te betalen.

 

Een hypotheek aanvragen: hoe werkt dat?

Wil je graag een hypotheek aanvragen om geld te lenen voor jouw woning? Dan doe je er verstandig aan om contact op te nemen met een van onze adviseurs. Zo heb je meer inzichten in de voorwaarden die verbonden zijn aan het aangaan van een bepaalde hypothecaire lening. Het is ook mogelijk om middels het internet advies in te winnen over de verschillende soorten leningen voor het financieren van een woning. Kies je voor online advies? Dan is het noodzakelijk dat je altijd kiest voor professionele en onafhankelijke partijen, zoals SpaaQ. 

 

Online aanvragen

Niet zeker van je keuzes? Onze adviseurs neem altijd de aanvraag samen met jou door.

Het adviesgesprek

We nemen samen je wensen en mogelijkheden door. Jij krijgt van ons de best passende offerte.

Documenten opsturen

Akkoord op offerte? Lever dan in je persoonlijke digitale omgeving alle benodigde documenten aan.

Akkoord aanvraag

Is de bank akkoord? Dan is het tijd voor een feestje. Wij houden je netjes op de hoogte van de voortgang.

Hoeveel geld kan ik lenen voor een huis?

Hoeveel je kunt lenen om in Nederland een huis te kopen, hangt af van je inkomen en de marktwaarde van jouw huis. Je kunt namelijk maar een hypotheek krijgen tot 100% van de waarde van het huis. Let er wel op dat de maximale hypotheek nooit hoger kan zijn dan de marktwaarde van de woning, ongeacht de aankoopprijs. Hoewel je een hypotheek van 100% van de marktwaarde kunt krijgen, kun je in Nederland geen huis kopen met alleen een hypotheek. Je hebt namelijk ook spaargeld nodig. Als koper moet je alle kosten betalen die met de overdracht van het huis te maken hebben. Hoeveel deze aankoopkosten zijn, hangt helemaal af van jouw persoonlijke situatie.  • Een lening aanvragen in tijden van corona vond ik toch wat spannend. Maar, door de hulp van Geldlenenvoorjou.nl was het eigenlijk zo geregeld. Zo had ik binnen no-time een lening voor het verbouwen van mijn keuken en kon ik zelfs in deze bijzondere tijden mijn droom verwezenlijken. Hartelijk dank voor de duidelijke, snelle en onafhankelijke hulp!

    E. van der Graaf


Lening voor hypotheek aanvragen?

Geld lenen voor een hypotheek is dé manier om jouw nieuwe woning te kunnen bekostigen. Hoewel het op dit moment voor starters lastig is om een hypotheek af te sluiten, is het vaak wel mogelijk om een gedeelte van de koopsom te lenen. Ongeacht het soort hypothecaire lening die je kiest, is het noodzakelijk om altijd professioneel advies in te winnen. Door middel van het juiste advies weet je immers zeker dat je alles uit de lening zult halen voor jouw woning. Voor je het weet kun je zelf de woning van jouw dromen financieren en de volgende stap in het leven zetten. Vrijblijvend advies inwinnen of al direct een hypotheek aanvragen? Vraag hieronder een vrijblijvende offerte aan!


Vragen en/of opmerkingen? Vul ons contactformulier in!

The form contains errors