Geld lenen als ZZP’er

Het zelfstandig ondernemerschap spreekt voor veel mensen tot de verbeelding. Nu is het wel zo dat het niet altijd eenvoudig is om te beginnen als ZZP’er. Dit komt met name door het feit dat je mogelijk over enig kapitaal moet beschikken om bepaalde spullen aan te schaffen. Wat veel zelfstandigen niet weten is dat het ook mogelijk is om geld te lenen als zelfstandige! Zo kun je, ook zonder over veel eigen kapitaal te beschikken, jouw droom waarmaken. Wil je geld lenen als zzp’er? Bereken dan direct jouw maandlasten of vraag een vrijblijvende offerte aan!

Persoonlijke lening vs. zakelijke lening als ZZP’er

Als je graag geld wilt lenen als zelfstandige dan zijn er over het algemeen drie verschillende leningen die je kunt kiezen. Hoewel er in feite ook nog iets bestaat als een microlening, is dit niet de meest voor de hand liggende optie voor de mensen die een eigen onderneming willen beginnen of hebben. De leningen die regelmatig gekozen worden door ZZP’ers zijn de volgende:

De persoonlijke lening

De persoonlijke lening is de eerste lening die je kunt kiezen als zelfstandige. Indien je ervoor kiest om deze ZZP-lening aan te vragen, krijg je in een keer een groot bedrag op jouw rekening gestort. Dit maakt het mogelijk om dit bedrag gelijk te gebruiken voor het opzetten van je eigen onderneming. Bij het afsluiten van de lening wordt er bepaald wat de looptijd is en hoe hoog de rente is op de betreffende rente. Van alle leningen is dit de meest voordelige rente die je kunt vinden.

De zakelijke lening

Het ook mogelijk om een zakelijke ZZP-lening aan te vragen. Dit is een zakelijke lening die met name bedoeld is om bepaalde investeringen te maken voor jouw eigen zaak. In tegenstelling tot de persoonlijke lening zijn er aan de zakelijke lening vaak wat meer eisen verbonden. Dit maakt het wel de beste lening voor de mensen die al goed weten wat ze graag willen gaan doen als zelfstandig ondernemer. De looptijd en de rente zijn ook bij een zakelijke lening als ZZP’er van tevoren vastgesteld.

 

Het doorlopend zelfstandig krediet

een speciaal soort krediet voor ZZP is het doorlopend zelfstandig krediet. Bij deze vorm van krediet is er sprake van een zogeheten kredietlimiet die je op kunt nemen ten behoeve van jouw onderneming. Deze lening is te herkennen aan de variabele rente. Het is bij deze rente, in tegenstelling tot de bovenstaande opties, mogelijk om de afgeloste bedragen weer op te nemen. Middels een doorlopend krediet is het mogelijk om op ieder moment over het juiste krediet te beschikken. Het percentage ter oplossing bedraagt in veel gevallen minimaal 1,5% over de totale lening.

 

Welke lening het beste aansluit bij wat je zoekt hangt echt volledig af van jouw wensen en behoeftes. Over het algemeen is de persoonlijke lening de meest voor de hand liggende optie om voor te kiezen. De hoge mate van flexibiliteit en het feit dat je gelijk over het geleende bedrag kunt beschikken maakt dit een verstandige keuze als je als zelfstandige wilt beginnen. Hiermee beschik je over de financiële middelen die nodig zijn voor jouw eigen zaak.

Hoe werkt een ZZP lening aanvragen?

Een online lening aanvragen bij Geldlenenvoorjou.nl is ontzettend makkelijk! Binnen 4 simpele stappen heb jij namelijk het geld al op jouw rekening.

Online aanvragen

Niet zeker van je keuzes? Onze adviseurs neem altijd de aanvraag samen met jou door

Het adviesgesprek

We nemen samen je wensen en mogelijkheden door. Jij krijgt van ons de best passende offerte

Documenten opsturen

Je kunt online in je persoonlijke omgeving alle benodigde documenten digitaal aanleveren

Het geld op je rekening

Wij handelen de rest kosteloos voor je af. Binnen 2 werkdagen staat het geld op je rekening

ZZP-lening zonder BKR: is dit mogelijk?

Bij sommige kredietverstrekkers is het noodzakelijk om informatie te verschaffen over jouw BKR-status. Dit is echter niet een hard vereiste. Het is namelijk ook mogelijk om een bedrijfslening voor ZZP af te sluiten zonder dat je hiervoor een BKR-registratie hoeft te overleggen. Dit kan voor een zakelijke lening met een omzetvereiste van minimaal 50.000 euro per jaar. Hierbij kan er gekozen worden voor een looptijd van 6 maanden of 12 maanden. Nu is het wel zo dat een BKR-registratie niet voor niets wordt gehanteerd. Indien je flinke schulden hebt en niet verwacht dat je de lening volledig kunt afbetalen, is het ook niet verstandig om een lening af te sluiten.

  • Brasserie

    Door de corona periode had ik het als ondernemer even wat lastiger! Gelukkig kon Geld Lenen Voor Jou mij helpen, het was een complexe aanvraag, maar ze hebben we van begin tot eind perfect geholpen. Absoluut een aanrader voor iedere ondernemer

    Brasserie Utrecht

Zelf een lening aanvragen als ZZP’er?

Indien je graag aan de slag wilt als zelfstandige maar je niet over de financiële middelen beschikt om dit te doen dan is het geen verkeerd idee om een lening aan te vragen. Door middel van bijvoorbeeld een bedrijfskrediet voor ZZP ben je in staat om op een eenvoudige manier over een beginkapitaal te beschikken. Wil je een lening aanvragen als ZZP’er? Vraag hieronder dan direct een vrijblijvende offerte aan!