Hoe wordt een lening berekend?

Ieder jaar zijn er veel mensen die besluiten om een lening af te sluiten. De een gebruikt dit geld om een verbouwing mee te bekostigen, de ander is van plan om hier een rondreis mee te maken. Ongeacht de reden voor het afsluiten van de lening, is het noodzakelijk dat je op de hoogte bent van de rente die je betaalt over deze lening. Lang niet iedereen is zich ervan bewust welke soorten factoren er van belang zijn bij het berekenen van een lening en de bijbehorende rente. Wij hebben daarom de belangrijkste informatie voor je verzameld. Liever direct weten wat jouw maandlasten zullen worden? Gebruik dan onze handige berekentool!

Hoe wordt een lening berekend: de factoren die van invloed zijn

Wil je een lening afsluiten? Dan zijn er verschillende factoren die van belang zijn voor het berekenen van de totale rente. Hoewel iedere lening verschilt, zijn er een aantal factoren die bij de meeste leningen worden meegenomen voor het maken van de totale berekening. Voor het gemak hebben we hieronder de belangrijkste factoren van een reguliere hypothecaire lening voor je onder elkaar gezet.

 • De (hypotheek)rente – het eerste wat van belang is voor de hoeveelheid geld die je dient terug te betalen voor de lening is de rente. Dit is het tarief dat de bank je aanrekent voor de rente op de lening. Zelfs een klein verschil in het rentepercentage kan tijdens de looptijd van de lening tot duizenden euro's oplopen. Van alle belangrijke factoren is één van de zaken om bij stil te staan wanneer je kiest voor een geschikte lening.
 • Het uitstaande leenbedrag – naarmate je het geleende geld geleidelijk aflost, betaal je rente over een kleiner geleend bedrag en zullen jouw rentebetalingen dus langzaam afnemen. Dit betekent dat het loont om vroegtijdig af te lossen. Belangrijk om te weten is dat het niet met iedere lening mogelijk is om vroegtijdig af te lossen. Als je bijvoorbeeld een persoonlijke lening hebt afgesloten dan is het vaak niet mogelijk om vroegtijdig af te lossen zonder dat je hiervoor een boete betaald.
 • De looptijd van de lening – de laatste factor die wordt meegenomen bij het berekenen van een lening en de hoeveelheid rente en aflossing die je terug moet betalen is de looptijd van de lening. De tijd die je neemt om jouw lening af te betalen is van invloed op het rentebedrag dat je betaalt. Als je jouw lening over een kortere periode afbetaalt, wordt jouw rente tot een minimum beperkt. Dit wordt gedaan omdat hier minder risico aan zit voor de kredietverstrekker.

 

Hoe werkt het afsluiten van een lening?

Het afsluiten van een lening bij Geldlenenvoorjou.nl is in 4 simpele stappen gebeurd. Wij hebben ze hier voor je op een rij gezet: 

Online aanvragen

Vraag een vrijblijvende offerte aan en ontvang alle informatie en kosten m.b.t. jouw lening. Niet zeker van je keuzes? Onze adviseurs neem altijd de aanvraag met je door!

Adviesgesprek

Een van onze adviseurs neemt contact met je op om de mogelijkheden door te nemen. Tijdens deze stap lever je ook de nodige documenten aan.

Ontvangen offerte

Wij zoeken de meest voordelige optie voor je uit. Je ontvangt een vrijblijvende offerte in jouw e-mail met daarin de mogelijkheden en kosten voor het aanvragen van een lening.

Het geld op je rekening

Ben je akkoord op de offerte? Yes! Dan is het bijna tijd voor een feestje. Binnen 2 dagen ontvang je jouw aangevraagde krediet op je rekening.

Tips voor berekenen van lening

Mocht je zelf hulp willen bij het berekenen van het bedrag wat je terug dient te betalen voor de lening, dan zijn er een aantal handige tips die wij je mee kunnen geven. Deze onderstaande tips kunnen door iedereen gevolgd worden die van plan is om ook een lening aan te gaan:

 • Maak gebruik van een calculator – Een persoonlijke lening calculator neemt jouw hoofdsom saldo, rente en terugbetalingstermijn lengte en geeft je vervolgens een totale maandelijkse betaling. Je voert deze gegevens in en ziet dan het bedrag dat je elke maand moet betalen. Door middel van deze calculator weet je voor welke kosten je komt te staan en wat je iedere maand kwijt bent.
 • Doe voldoende onderzoek – Als je kunt zien voor welke lening grootte je in aanmerking komt zonder dat je hiervoor een aanvraag hoeft in te dienen zult je in staat zijn om tarieven te vergelijken van veel verschillende kredietverstrekkers. Als je eenmaal rondkijkt, kun je de kredietverstrekker kiezen die je de laagste rente, de minste kosten en de beste aflossingsvoorwaarden biedt. Dit is alleen mogelijk als je het nodige onderzoek verricht.
 • Een lening aanvragen in tijden van corona vond ik toch wat spannend. Maar, door de hulp van Geldlenenvoorjou.nl was het eigenlijk zo geregeld. Zo had ik binnen no-time een lening voor het verbouwen van mijn keuken en kon ik zelfs in deze bijzondere tijden mijn droom verwezenlijken. Hartelijk dank voor de duidelijke, snelle en onafhankelijke hulp!

  E. van der Graaf

 • Het aanvragen van de lening ging het heel gemakkelijk. Geld Lenen Voor Jou nam direct de dag na mijn aanvraag al contact op en door hun snelle handelen had ik het geld snel op mijn rekening en kon ik een nieuwe auto kopen. Ik kan iedereen aanraden even contact op te nemen.

  Jeroen

Hulp bij het berekenen van jouw lening nodig?

Iedereen die graag een lening aangaat doet er echt verstandig aan om alles op te zoeken omtrent de wijze waarop de lening en de bijbehorende rente is berekend. Door middel van goed advies zorg je ervoor dat je niet meer voor verrassingen komt te staan. Bij het kiezen van professionele advisering is het noodzakelijk om altijd te kiezen voor een volledig onafhankelijke en onpartijdige adviseur. Wij staan dan ook graag voor je klaar en regelen binnen no-time een lening zonder al te veel gedoe! Hulp nodig bij het berekenen van jouw lening? Vraag hieronder dan een vrijblijvende offerte aan!