De rente voor jouw lening vergelijken

Geld lenen via het internet is nog altijd mateloos populair. Dit is natuurlijk niet zo raar, online geld lenen maakt het namelijk mogelijk om over het nodige kapitaal te beschikken om bepaalde uitgaven te kunnen doen. Middels een lening is het mogelijk om de totale kosten te verschuiven naar de toekomst en om deze te betalen op een moment wanneer je dit kan. Ben je op zoek naar een lening? Wij hebben voor het gemak de huidige rentepercentages van onze geldverstrekkers voor je op een rij gezet!

Hoe rente van lening berekenen: wat zijn de belangrijkste factoren?


De rente van de lening berekenen is niet zo eenvoudig weleens wordt gedacht. Dit heeft met name te maken met het feit dat er geen sprake is van een algemene soort rente maar dat de rente altijd afhankelijk is van verschillende soorten factoren. Deze factoren zorgen ervoor dat de totale rente hoger of lager kan uitvallen dan de rente van de lening van iemand anders. Om je hier enig inzicht in te geven hebben we hieronder de belangrijkste factoren onder elkaar gezet die van invloed zijn op de totale hoogte van de rente.

  • Jouw kredietscore – Jouw kredietscore is een factor die van invloed kan zijn op je rentetarief. Over het algemeen krijgen consumenten met een hogere kredietscore een lagere rente dan consumenten met een lagere kredietscore. Kredietverstrekkers gebruiken deze kredietscores om te voorspellen hoe betrouwbaar je zult zijn in het betalen van jouw lening. Kredietscores worden berekend op basis van de informatie in je kredietrapport, waarin informatie staat over je kredietgeschiedenis, je leningen, creditcards en andere schulden die je mogelijk hebt. In ons land wordt dit gedaan middels het BKR.
  • Hoogte van de lening – mensen die van plan zijn om een woning aan te schaffen middels een hypothecaire lening zullen vaak hogere rentetarieven betalen voor leningen die bijzonder klein of groot zijn. Het bedrag dat je moet lenen voor jouw hypothecaire lening is de woningprijs plus afsluitkosten min jouw aanbetaling. Afhankelijk van jouw omstandigheden of het type hypothecaire lening, kunnen je afsluitkosten en hypotheekverzekering ook in het bedrag van je hypothecaire lening zijn inbegrepen.
  • De aanbetaling – In het algemeen betekent een grotere aanbetaling een lagere rente omdat kredietverstrekkers een lager risiconiveau hebben nu je belang hebt in het pand wat je koopt. Je doet er daarom verstandig aan om een aanbetaling van 20 procent of meer te maken als je graag zo min mogelijk rente betaalt op bijvoorbeeld je de hypotheek. Als je geen aanbetaling kunt doen, zullen geldverstrekkers meestal eisen dat je een hypotheekverzekering afsluit.


We begrijpen het maar al te goed als je door het bovenstaande overzicht niet meer weet waar de focus op wordt gelegd. Gelukkig hoef je eigenlijk nooit zelf iets uit te rekenen voor het vaststellen van de lening. Met behulp van onze online berekentool is het mogelijk om eenvoudig en snel inzicht te krijgen in de totale rente die je kunt verwachten voor de lening die je graag wilt afsluiten.

Tips voor het vergelijken van de rente

Indien je van plan bent om bepaalde rentes te vergelijken dan zijn er een aantal tips en tricks die wij je mee kunnen geven. Door middel van deze tips en tricks is het mogelijk om sneller uit te komen bij de lening die past bij wat je zoekt. De onderstaande tips en tricks zijn van toepassing op alle mogelijke soorten leningen die je af wilt sluiten.

  • Maak een overzicht van de totale kosten – wanneer je gebruik hebt gemaakt van een calculator tool voor het berekenen van de totale rente op de lening dan is het mogelijk om een overzicht te maken van de totale kosten die je kunt verwachten voor het aflossen en betalen van de lening. Je doet er bij het vergelijken van de rente goed aan om een aantal aanbieders op een rijtje te zetten. Kies bijvoorbeeld vijf aanbieders die de laagste rente hanteren en zet deze onder elkaar.
  • Denk aan de verborgen kosten – de rente is niet het enige waar je naar moet kijken bij het vergelijken van leningen en rentetarieven. Het is namelijk mogelijk dat een bepaalde aanbieder een lage rente hanteert, maar wel weer verborgen kosten in rekening brengen op de lening.

Online lening afsluiten

Wil jij zonder gedoe online een lening afsluiten? Vraag hieronder dan direct een vrijblijvende offerte aan, en ontvang een aanbod van de meest voordelige geldverstrekker voor jouw persoonlijke situatie retour. Wij doen in dit geval onderzoek naar welke rente en welke geldverstrekker voor jou het meest interessant is. Zo heb jij nergens omkijken naar, wel zo makkelijk!