Persoonlijke lening oversluiten

Heb je op dit moment een persoonlijke lening? En zit je te overwegen om deze persoonlijke lening over te sluiten? Dan ben je bij geldlenenvoorjou.nl aan het juiste adres! Het oversluiten van een persoonlijke lening is namelijk mogelijk, echter komt er wel het nodige bij kijken. Aangezien het noodzakelijk is dat je op de hoogte bent van deze zaken, vindt je hier alles terug wat je maar moet weten omtrent het oversluiten van een persoonlijke lening. Middels deze informatie kom je niet meer zo snel voor verrassingen te staan. Weten wat het oversluiten van een persoonlijke lening jou zou opleveren? Vraag hieronder dan direct een vrijblijvende offerte aan!

Waarom een persoonlijke lening oversluiten?

Voordat we ingaan op de wijzen waarop het mogelijk is om een persoonlijke lening over te sluiten is het handig om even kort stil te staan bij de vraag waarom een lening oversluiten eigenlijk verstandig is. Door over te stappen naar een nieuwe persoonlijke lening of een ander soort lening, kun je namelijk op verschillende manieren geld besparen! Zo is de kans groot dat je een betere rentevoet krijgt, jouw kosten verlagen of zelfs andere schulden consolideren in jouw lening om je maandelijkse kosten die je betaalt aanzienlijk naar beneden te halen. Maar, daarentegen kun je ook uiteindelijk meer gaan betalen als het toch niet een verstandige keuze bleek te zijn. Het inschakelen van een expert is dan ook verstandig als je overweegt om een persoonlijk krediet over te sluiten.

Een persoonlijke lening omzetten naar doorlopend krediet

Zo kun je ervoor kiezen om een persoonlijke lening om te zetten naar doorlopend krediet. Een doorlopend krediet verschilt ten opzichte van de persoonlijke lening in de zin van de variabele rente. Dit houdt in dat de rente van een doorlopend krediet zowel kan stijgen als dalen tijdens de totale looptijd van de lening. Een groot voordeel van het doorlopend krediet is wel dat de rente vaak wat lager ligt dan bij de persoonlijke lening. Ook is het zo dat je bij een doorlopend krediet afgeloste bedragen wel weer op kunt nemen. Dit kan bij een persoonlijke lening niet. Voor sommige mensen is dit al een reden om over te sluiten.

Een persoonlijke lening oversluiten naar hypotheek

Hoewel het niet vaak voorkomt is het vaak wel mogelijk om een persoonlijke lening over te sluiten naar een hypotheek. Dit is met name van belang voor mensen die grote uitgaven op de planning hebben staan, zoals de aanschaf van een woning. Wees je er wel van bewust dat je voor het aanvragen van een hypotheek aan meer eisen dient te voldoen dan bij de persoonlijke lening. Voor meer informatie over het oversluiten van een persoonlijke lening naar een hypothecaire lening kunt je te allen tijde contact opnemen met onze experts!

 

Hoe werkt het oversluiten van een persoonlijke lening?

Een lening oversluiten is bij Geldlenenvoorjou.nl is in 4 simpele stappen gebeurd. Wij hebben ze hier voor je op een rij gezet: 


Online aanvragen

Niet zeker van je keuzes? Onze adviseurs neem altijd de aanvraag samen met jou door.

Het adviesgesprek

We nemen samen je wensen en mogelijkheden door. Jij krijgt van ons de best passende offerte.

Documenten opsturen

Akkoord op offerte? Lever dan in je persoonlijke digitale omgeving alle benodigde documenten aan.

Geld op je rekening

Wij handelen de rest kosteloos voor je af. Binnen 2 werkdagen staat het geld op je rekening.

Wat kost een persoonlijke lening oversluiten?

Indien je erover nadenkt om een persoonlijke lening over te sluiten dan is het noodzakelijk dat je op de hoogte bent van het feit dat hier vaak kosten aan verbonden zitten. De hoogte van de totale kosten voor het oversluiten van een persoonlijke lening zijn volledig afhankelijk van jouw persoonlijke situatie. Een aantal kostenposten waar je rekening mee dient te houden zijn:

  • Kosten voor vervroegde aflossing – je moet een lening eigenlijk altijd volledig aflossen voordat je kunt overstappen. Dit wordt vaak gedaan met geld van de nieuwe lening. Het vervroegd aflossen van het totale saldo kan vervroegde aflossingskosten met zich meebrengen. Deze kosten bedragen meestal een percentage van het totale bedrag. Kosten voor vervroegde aflossing worden eerder aangerekend voor leningen met een vaste rente dan voor leningen met een variabele rente.
  • Administratiekosten – de volgende kosten waar je rekening mee moet houden zijn de administratieko Wil je jouw persoonlijke lening op een of andere manier aanpassen, inclusief oversluiten, dan is het mogelijk dat je hiervoor administratiekosten verschuldigd bent. Dit is meestal een vast bedrag van ongeveer een paar tientjes. Op de website van de kredietverstrekker kun je meer informatie terugvinden over de totale kosten die je dient te betalen.
  • Speciale uittreedkosten – veel kredietverstrekkers behouden zich het recht om extra kosten in rekening te brengen als je de leningsovereenkomst voortijdig annuleert, beëindigt of anderszins verbreekt. Deze kunnen de vorm aannemen van een of meer vaste vergoedingen. Aangezien dit flink kan oplopen is het handig om hier goed naar te kijken.
  • Een lening aanvragen in tijden van corona vond ik toch wat spannend. Maar, door de hulp van Geldlenenvoorjou.nl was het eigenlijk zo geregeld. Zo had ik binnen no-time een lening voor het verbouwen van mijn keuken en kon ik zelfs in deze bijzondere tijden mijn droom verwezenlijken. Hartelijk dank voor de duidelijke, snelle en onafhankelijke hulp!

    E. van der Graaf

  • Het aanvragen van de lening ging het heel gemakkelijk. Geld Lenen Voor Jou nam direct de dag na mijn aanvraag al contact op en door hun snelle handelen had ik het geld snel op mijn rekening en kon ik een nieuwe auto kopen. Ik kan iedereen aanraden even contact op te nemen.

    Jeroen

Advies bij het oversluiten van jouw persoonlijke lening

Het is echt noodzakelijk dat je goed rekening houdt met de kosten om ervoor te zorgen dat je niet zomaar de verkeerde keuze maakt. Om ervoor te zorgen dat je niet de verkeerde keuze maakt moet je de kosten die je bespaart aftrekken van de kosten die je maakt bij het aangaan van de nieuwe lening. Moet je bijvoorbeeld een vervroegde aflossing vergoeding betalen met jouw huidige lening? Of is er een vergoeding voor vervroegde aflossing op jouw nieuwe lening? Dan zijn dit zaken die belangrijk zijn om te regelen. Advies nodig over het oversluiten van je persoonlijke krediet of wil je hierover een vrijblijvende offerte ontvangen? Middels onderstaande button weet je binnen no-time of het oversluiten van jouw krediet in jouw situatie voordelig is!

Vragen en/of opmerkingen? Vul het contactformulier in!

The form contains errors