Lening oversluiten

Heb je op dit moment een lening? Dan kun je ervoor kiezen om deze over te sluiten. Hoewel dit voor lang niet iedereen profijt zal hebben is het oversluiten van een lening mogelijk wel geschikt voor bepaalde situaties. Het oversluiten van een lening is daarentegen niet heel makkelijk. Er zijn een aantal belangrijke zaken waar je echt even goed bij stil moet staan. Omdat we zien dat er nog altijd veel fouten worden gemaakt bij een lening oversluiten, helpen wij je graag op weg. In dit artikel laten wij de belangrijkste tips en tricks zien die je mee kunt nemen bij het oversluiten van je lening. Liever uit handen geven? Vraag hieronder dan direct een vrijblijvende offerte aan!

Lening oversluiten: waar moet je op letten?

  1. Weet wat je kredietscore is

Enig idee wat je kredietscore is? Het is een goed om jouw BKR-registratie score te weten voordat je een aanvraag voor het oversluiten van een lening indient. Jouw kredietscore speelt namelijk een zeer belangrijke rol bij het bepalen van de hoeveelheid rente die je moet betalen en voor welke lening types je in aanmerking kunt komen. Je kunt jouw kredietscore vinden door je kredietrapporten te bekijken. Een lening oversluiten met een BKR-registratie die niet al te best is kan wel, echter maakt dit het wel een stuk lastiger.

  1. Kijk goed naar het eigen vermogen

Dit is een tip die met name van belang is voor de mensen die graag een hypotheeklening willen oversluiten. Je moet in dit geval weten hoeveel eigen vermogen je momenteel in je woning hebt als je een lening wilt oversluiten. Eigen vermogen is het percentage van je huis dat je hebt afbetaald en vrij bezit. Telkens wanneer je een betaling op jouw hypotheeklening verricht, bouw je eigen vermogen op omdat je een deel van de hoofdsom afbetaalt. Je kunt een deel van dit eigen vermogen in contanten opnemen wanneer je kiest voor een cash-out herfinanciering. Veel huiseigenaren kiezen voor het oversluiten van de hypotheek wanneer ze schulden moeten afbetalen of reparatiekosten moeten dekken omdat de hypotheekrente lager is dan bij andere soorten schulden.

  1. Wees je bewust van de kosten

Je moet in veel gevallen afsluitkosten betalen voordat je het oversluiten van de lening kunt realiseren, net als wanneer je een hypotheeklening afsluit. De specifieke afsluitkosten die je betaalt, hangen af van waar je woont. De meest voorkomende kosten zijn de aanvraagkosten en de taxatiekosten. Jouw kredietverstrekker kan vragen om aanvraagkosten te betalen wanneer je een aanvraag voor het oversluiten indient. Je moet deze kosten betalen, ongeacht of het oversluiten wordt goedgekeurd of niet. Jouw geldschieter zal een taxatie eisen voordat je een herfinanciering krijgt. Taxaties verzekeren de kredietverstrekker dat de waarde van jouw woning niet is gedaald sinds je het huis kocht en zorgen er ook voor dat ze je niet meer geld lenen dan jouw huis eigenlijk waard is.

  1. Vergelijk de rente op de lening

Het spreekt voor zich dat het ook noodzakelijk is om de rente te vergelijken van de leningen die je nu op het oog hebt en waar je wellicht voor kiest bij het overzetten van de lening. Door een expert in te schakelen worden deze zorgen uit handen genomen, en wordt de rente op de verschillende leningen voor jouw bekeken. Als u ten minste 20% eigen vermogen in je huis hebt, kun je soms namelijk heel scherpe rentetarieven krijgen voor het oversluiten van een lening. Sommige kredietverstrekkers bieden momenteel zeer lage tarieven voor kredietnemers met een inleg tot 40% van de waarde van het onroerend goed.

  1. Bereken of je wel goedkoper uit bent

Hoewel een lagere rente kan betekenen dat je geld kunt besparen op de maandelijkse aflossingen, kunnen de kosten voor het oversluiten ervoor zorgen dat je toch niet zoveel bespaart als gedacht. Een manier om te berekenen wanneer je het beste kunt oversluiten en wanneer niet, is door de kosten het oversluiten van de lening op te tellen en dat te delen door de maandelijkse besparingen die je zou maken op de aflossingen. Vergeet niet dat zelfs als je een lening oversluit tegen een lagere rente, het de moeite waard kan zijn om jouw aflossingen hetzelfde te houden om meer geld te besparen aan rente gedurende de looptijd van jouw lening.

 

Hoe werkt het oversluiten van een lening?

Zolang je op deze bovenstaande tips let bij het oversluiten van een lening is de kans klein dat je de verkeerde keuzes maakt. Door alles goed op een rijtje te zetten en door echt te bekijken of het wel verstandig is om de lening over te sluiten zal het ook voor jouw mogelijk zijn om uit te komen bij de juiste lening voor jouw wensen en behoeftes. Liever samen met een expert kijken naar de mogelijkheden?

Vraag dan hieronder een vrijblijvende offerte aan, en ontvang binnen no-time goedkoopste oplossing retour.Online aanvragen

Niet zeker van je keuzes? Onze adviseurs nemen altijd de aanvraag samen met jou door.

Het adviesgesprek

We nemen samen je wensen en mogelijkheden door. Jij krijgt van ons de best passende offerte.

Documenten opsturen

Akkoord op offerte? Lever dan in je persoonlijke digitale omgeving alle benodigde documenten aan.

Geld op je rekening

Wij handelen de rest kosteloos voor je af. Binnen 2 werkdagen staat het geld op je rekening.

Meer informatie over het oversluiten van een lening

  • Het aanvragen van de lening ging het heel gemakkelijk. Geld Lenen Voor Jou nam direct de dag na mijn aanvraag al contact op en door hun snelle handelen had ik het geld snel op mijn rekening en kon ik een nieuwe auto kopen. Ik kan iedereen aanraden even contact op te nemen.

    Jeroen