Doorlopend krediet oversluiten

Vul een bedrag in

Ben je aan het overwegen om jouw doorlopend krediet over te sluiten naar een persoonlijke lening? Wij helpen je graag! In tegenstelling tot wat nog weleens wordt gedacht is het namelijk wel degelijk mogelijk om een doorlopend krediet over te sluiten. Wel is het zo dat er bij het krediet oversluiten het nodige komt kijken. Om ervoor te zorgen dat je geen verkeerde keuzes maakt hebben wij alle belangrijke informatie voor je op een rij gezet. Dus, ben je van plan om jouw doorlopend krediet over te sluiten? Vraag hieronder dan direct een vrijblijvende offerte aan en bekijk of dit voor jou de meest voordelige optie is!

Hoe werkt het oversluiten van een doorlopend krediet

Het oversluiten van een lening bij Geldlenenvoorjou.nl is in 4 simpele stappen gebeurd. Wij hebben ze hier voor je op een rij gezet:

Niet zeker van je keuzes? Onze
adviseurs nemen altijd de
aanvraag samen met jou door

We nemen samen je wensen en
mogelijkheden door. Jij krijgt
van ons de best passende
offerte

Je kunt online in je persoonlijke
omgeving alle benodigde
documenten digitaal
aanleveren

Wij handelen de rest kosteloos
voor je af. Binnen 2 werkdagen
staat het geld op je rekening

Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen is het mogelijk om een doorlopend krediet over te sluiten naar een persoonlijke lening. De persoonlijke lening is een speciale lening waarbij je het gehele bedrag van de lening gelijk op de rekening gestort krijgt. In dit opzicht verschilt het wezenlijk van een doorlopend krediet. De persoonlijke lening is te kenmerken aan de vaste looptijd en de vaste rente. Beide zaken zijn al geregeld ten tijde van het opstellen van de lening. Dit maakt een doorlopend krediet omzetten naar een persoonlijke lening een verstandige keuze voor de mensen die wat meer zekerheid willen. In tegenstelling tot de persoonlijke lening heeft een doorlopend krediet namelijk een variabele rente.

Nu is het wel zo dat een lening oversluiten niet voor iedereen geschikt is. Er zitten namelijk ook een aantal nadelen aan het omzetten van een doorlopend krediet naar een persoonlijke lening. Het grootste nadeel is het feit dat het bij een persoonlijke lening vaak niet mogelijk is om vroegtijdig af te lossen zonder dat je hier een bepaald bedrag aan boete over betaalt. Zet daarom van tevoren echt even onder elkaar wat je zoekt in een lening en wat je wil m.b.t. de voorwaarden.

Wat kost een doorlopend krediet oversluiten

Het spreekt voor zich dat een doorlopend krediet oversluiten niet gratis is. De kredietverstrekker zit er namelijk niet op te wachten dat je op zoek gaat naar een ander. De hoogte van de totale kosten die je kunt verwachten voor het omzetten van een doorlopend krediet naar een andere leningsvorm hangen af van een aantal kostenposten. De belangrijkste kosten die vaak in rekening worden gebracht zijn de volgende:

  • Kosten voor vervroegde aflossing – in veel gevallen is het noodzakelijk om de lening volledig af te lossen voordat je kunt overstappen. Vaak doe je dit met het geld van de nieuwe lening. Het vervroegd aflossen van het totale saldo kan zorgen voor vervroegde aflossingskosten. Deze kosten zullen vaak in rekening worden gebracht als een bepaald percentage. Een voordeel is wel dat de doorlopende krediet leningen over het algemeen niet de hoogste percentages kennen als we kijken naar de kosten.
  • Administratiekosten – de volgende kosten die vaak in rekening worden gebracht zijn administratiekosten. Het is dan ook vaak zo dat de kredietverstrekkers administratiekosten in rekening brengen voor het oversluiten van een doorlopend krediet of een andere soort lening. Dit is meestal een vast bedrag van ongeveer een paar tientjes. Op de website van jouw kredietverstrekker zal je altijd meer informatie vinden over de hoogte van deze kosten.
  • Speciale uittreedkosten – de laatste kostenpost waar je rekening mee moet houden zijn de extra kosten die mogelijkerwijs in rekening worden gebracht indien je jouw lening voortijdig annuleert, beëindigt of op een andere manier verbreekt. Deze kunnen de vorm aannemen van een of meer vaste bedragen. Soms kunnen deze kosten flink oplopen, hou hier dus echt rekening mee.

Het is dus wel degelijk mogelijk om een doorlopend krediet om te zetten naar een persoonlijke lening, al is het wel van belang dat je dit op de juiste manier aanpakt. Zeker weten dat je geen foute beslissingen maakt? Schakel dan de hulp in van een expert. Middels onderstaande knop heb je binnen no-time inzichten in jouw persoonlijke situatie en of het oversluiten van een doorlopend krediet de juiste keuze is!

Vragen en/of opmerkingen? Vul het contactformulier in!

Hier komt een contact form dit is een tijdelijk filler tekst