Senioren lening afsluiten

Heb je je pensioengerechtigde leeftijd bereikt? En wil je graag over extra kapitaal beschikken? Dan is een senioren lening afsluiten wellicht wel iets jou! Nieuwsgierig naar wat je van een seniorenlening kunt verwachten? Wij hebben alle belangrijke informatie voor je op een rij gezet. Weten wat je maandelijks zou moeten betalen als je een senioren lening afsluit? Maak dan gebruik van onze gemakkelijke berekentool!

Wat is een seniorenlening?

Een senioren lening is een lening welke speciaal is opgezet voor ouderen. Deze lening is aan te merken als een persoonlijke lening. Een persoonlijke lening is een lening die je gelijk beschikking geeft over het bedrag wat je leent, dit komt dan ook gelijk op jouw rekening te staan. Met dit bedrag kun je in principe doen wat je wilt. De seniorenlening maakt het mogelijk om ook op je oude dag nog een lening af te sluiten. Mocht je bijvoorbeeld al een lange tijd je woning toegankelijk willen maken voor een rolstoel dan kunt je hier dit geld voor gebruiken. Maar ook voor het realiseren van een mooie wereldreis komt de senioren lening goed van pas.

Zolang je enige inkomsten hebt is het vaak al mogelijk om een seniorenlening af te sluiten. In tegenstelling tot andere soorten leningsvormen staan de voorwaarden dan ook bekend als zeer flexibel. Wel is het zo dat je altijd een bepaald bedrag aan rente betaalt voor het aflossen van de lening. Ondanks het feit dat de rente wat hoger is dan bij andere leningsvormen, ben je op de lange termijn vaak niet al te veel geld kwijt voor een senioren lening.

De voorwaarden van een seniorenlening

Aangezien een seniorenlening door senioren worden afgesloten, hebben geldverstrekkers enkele voorwaarden opgesteld. Dit biedt hen extra zekerheid tot het aflossen van de seniorenlening.

  • Pensioeninkomsten tellen mee: ook wanneer je in je pensioenperiode zit, moet je de financiële ruimte hebben om de aflossing voort te kunnen zetten. Daarom wordt er tijdens het afsluiten van een senioren lening gekeken naar de huidige inkomsten uit (vast) loondienst, je AOW, lijfrente inkomsten en het werkgeverspensioen.
  • Aflossen voor je 78e jaar: zodra je een seniorenlening aanvraagt zal de geldverstrekker vertellen dat deze voor je 78e jaar moet zijn afgelost. Dit heeft dus invloed op je looptijd. Daarnaast heeft ook het bestedingsdoel invloed op de looptijd, dus vraag dit altijd even na.

 

 

Hoe werkt het afsluiten van een senioren lening?

Het afsluiten van een senioren lening bij Geldlenenvoorjou.nl is in 4 simpele stappen gebeurd. Wij hebben ze hier voor je op een rij gezet: 

Online aanvragen

Vraag een vrijblijvende offerte aan en ontvang alle informatie en kosten m.b.t. een senioren lening. Niet zeker van je keuzes? Onze adviseurs neem altijd de aanvraag met je door!

Adviesgesprek

Een van onze adviseurs neemt contact met je op om de mogelijkheden door te nemen. Tijdens deze stap lever je ook de nodige documenten aan.

Documenten opsturen

Wij zoeken de meest voordelige oplossing voor jou. Akkoord op offerte? Lever dan in je persoonlijke digitale omgeving alle benodigde documenten aan.

Akkoord op Offerte

Ben je akkoord op de offerte? Yes! Dan is het bijna tijd voor een feestje. Binnen 2 dagen ontvang je jouw aangevraagde krediet op je rekening.

De voordelen van een seniorenlening

Maar, waarom zou je moeten kiezen voor een seniorenlening? Om het wat makkelijker voor je te maken hebben we de voordelen van de seniorenlening hieronder voor je op een rijtje gezet:

  • Je betaalt een vast bedrag aan aflossing

Als je wat ouder bent dan zit je er natuurlijk niet op te wachten om je iedere maand zorgen te maken over de hoogte van het bedrag wat je af moet lossen. Dit is bij een seniorenlening dan ook geen enkel probleem. De persoonlijke lening staat namelijk bekend om het feit dat deze een vast bedrag aan rente en aflossing kent. Doordat dit bedrag vast staat weet je op voorhand wat je kwijt bent aan het einde van de maand. Dit maakt het een stuk overzichtelijker om jouw financiën vorm te geven.

  • Je kunt ook op een latere leeftijd lenen

Naarmate je ouder wordt is het steeds lastiger om een lening af te sluiten. Dit is aan de ene kant begrijpelijk, je verdiend namelijk (in de meeste gevallen) minder dan voorheen. Echter is het wel vervelend als je graag een verbouwing wilt realiseren of andere bestemmingsdoelen hebt. De speciale seniorenlening maakt het toch mogelijk om ook op een latere leeftijd geld te lenen. Dit geeft je de nodige financiële middelen die je nodig hebt om toch goed rond te kunnen komen je oude dag en om eventuele dromen te verwezenlijken.

De beste seniorenlening afsluiten

Indien je ervoor kiest om een seniorenlening af te sluiten dan is het noodzakelijk om even goed te kijken of je aan de voorwaarden voldoet. Over het algemeen is het mogelijk om een seniorenlening af te sluiten totdat je de leeftijd van 75 jaar hebt bereikt. De meeste seniorenleningen dienen namelijk voor je 78e te zijn afgelost. Bekijk even goed of de voorwaarden een beetje gunstig zijn. De maximale hoogte van de seniorenlening is afhankelijk van je inkomen, echter kunnen huizenbezitters maximaal 50.000 euro lenen en huurders maximaal 35.000 euro.

 

Kies je ook voor een seniorenlening?

Indien je tot de doelgroep behoort en wat ouder bent dan kan een seniorenlening dé lening zijn voor jou. Middels deze lening is het voor senioren mogelijk om op een eenvoudige wijze geld te lenen, zonder dat zij zich al te veel zorgen hoeven te maken over de inkomenstoets.

Bij geldlenenvoorjou.nl kun je gemakkelijk een seniorenlening aanvragen. Wil je weten of je in aanmerking komt voor een seniorenlening? Vraag hieronder dan direct een vrijblijvende offerte aan!