Doorlopend krediet afsluiten

Vul een bedrag in

Het afsluiten van een persoonlijke lening bij Geldlenenvoorjou.nl is in 4 simpele stappen gebeurd. Wij hebben ze hier voor je op een rij gezet:

Niet zeker van je keuzes? Onze
adviseurs nemen altijd de
aanvraag samen met jou door

We nemen samen je wensen en
mogelijkheden door. Jij krijgt
van ons de best passende
offerte

Je kunt online in je persoonlijke
omgeving alle benodigde
documenten digitaal
aanleveren

Wij handelen de rest kosteloos
voor je af. Binnen 2 werkdagen
staat het geld op je rekening

Maar, is het afsluiten dan een doorlopend krediet dan wel zo interessant? Ja zeker! Er zitten namelijk ook diverse voordelen aan het afsluiten van doorlopend krediet. We hebben de belangrijkste voordelen hieronder voor je op een rijtje gezet:

  • Je hoeft niet in een keer alles op te nemen

De voornaamste reden dat mensen kiezen voor een doorlopend krediet is het feit dat het niet noodzakelijk is om het bedrag gelijk op te nemen. Dit maakt het mogelijk om de ene periode wat meer te lenen dan in de andere periode. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat je een eigen zaak hebt en in de ene maand soms wat meer kapitaal nodig hebt dan andere maanden. Dit is met een doorlopend krediet geen enkel probleem, je hoeft namelijk niet alles in een keer op te nemen

  • Je kunt afgeloste bedragen weer opnemen

We hebben al kort aangestipt dat het met een doorlopend krediet mogelijk is om de afgeloste bedragen weer op te nemen. Het kan zijn dat je iets hebt afgelost, maar dat je later toch over dit geld zou moeten beschikken. Het doorlopend krediet maakt het mogelijk om deze bedragen gewoon weer te lenen. Hou er wel rekening mee dat je rente betaalt over het bedrag wat je opneemt. Het is dus op de lange termijn wel duurder wanneer je elke keer weer iets opneemt wat je al had afgelost in het verleden.

  • Je kunt altijd geheel of gedeeltelijk aflossen

Het laatste voordeel van een doorlopend krediet is dat je in nagenoeg altijd alle gevallen in staat bent om de lening geheel of gedeeltelijk af te lossen. Dit kan eigenlijk altijd zonder kosten. Hierdoor beschik je over een hoge mate van flexibiliteit voor het aflossen. Heb je als ondernemer zijnde bijvoorbeeld een goede maand gedraaid, dan kun je eenvoudig de lening aflossen als je dit wilt.

Indien je zelf graag een doorlopend krediet wilt afsluiten is het noodzakelijk om het doorlopend krediet te vergelijken. Hoewel het over het algemeen het makkelijkste is om te kiezen voor je eigen bank (je kunt zo eenvoudig internetbankieren) is dit niet altijd de meest voordelige optie. Door veel advies in te winnen en door alle kosten onder elkaar te zetten is het pas echt mogelijk om te zien wat de beste en goedkoopste doorlopend krediet lening is die je af kunt sluiten. Wij helpen je graag bij het kiezen van de juiste geldverstrekker. Neem vrijblijvend contact met ons op!

Bij een Doorlopend Krediet is de rente altijd variabel. Dit betekent dat deze kan stijgen, maar ook kan dalen. Wist je dat dit invloed heeft op de looptijd van jouw lening? Wanneer de rente namelijk hoger is, zal het aflossingsdeel kleiner worden waardoor je minder snel aflost. Het gevolg? Een langere looptijd. Maar, is de rente lager, dan wordt het aflossingsdeel juist groter. En, je raad het al… De looptijd dus korter! Nieuwsgierig naar de huidige stand van de rentes bij de verschillende geldverstrekkers? Vraag ze aan bij onze adviseurs!

Wat houdt een doorlopend krediet in?
Wat is beter: een persoonlijke lening of een doorlopend krediet?
Kan ik een persoonlijke lening omzetten naar een doorlopen krediet?