Doorlopend krediet afsluiten

Als het aankomt op leningen zijn er talloze financiële varianten waar je voor kunt kiezen. Eén van de leningen waar je vast weleens van hebt gehoord is het doorlopend krediet. Wil je over extra financiële ruimte beschikken? Dan adviseren wij je graag over de mogelijkheden bij het afsluiten van een doorlopend krediet. Aangezien een doorlopend krediet niet past bij elk bestedingsdoel, is het aanvragen van een vrijblijvende offerte altijd noodzakelijk! Wil je weten wat jouw maandlasten zullen worden? Gebruik dan onze handige bereken tool!

Wat is een doorlopend krediet?

We spreken van een doorlopend krediet wanneer we het hebben over een lening waarbij je op een eenvoudige wijze geld op kunt nemen. Dit doet je bijvoorbeeld door te bellen of door geld op te nemen via Internetbankieren. Je betaalt alleen rente over het gedeelte wat je hebt opgenomen. Naast de rente betaal je uiteraard ook een bepaald bedrag aan maandelijkse aflossing. Als we kijken naar de aflossing dan wordt er vaak gewerkt met een percentage tussen de 1% en 2%.

Nu is het ook mogelijk om de afgeloste bedragen weer op te nemen, aangezien het niet zo is dat er een einddatum verbonden is aan deze lening. Mede om deze reden praten over een ‘doorlopend’ krediet. De rente is variabel en kan tijdens de looptijd van de lening zowel stijgen als dalen. Wees je hiervan bewust als je voor deze leningsvorm kiest.

 

Hoe werkt het afsluiten van een doorlopend krediet?

Het afsluiten van een doorlopend krediet bij Geldlenenvoorjou.nl is in 4 simpele stappen gebeurd. Wij hebben ze hier voor je op een rij gezet: 


Online aanvragen

Niet zeker van je keuzes? Onze adviseurs neem altijd de aanvraag samen met jou door.

Adviesgesprek

We nemen samen je wensen en mogelijkheden door. Jij krijgt van ons de best passende offerte.

Documenten opsturen

Akkoord op offerte? Lever dan in je persoonlijke digitale omgeving alle benodigde documenten aan.

Geld op je rekening

Wij handelen de rest kosteloos voor je af. Binnen 2 werkdagen staat het geld op je rekening

Voordelen van doorlopend krediet

Maar, is het afsluiten dan een doorlopend krediet dan wel zo interessant? Ja zeker! Er zitten namelijk ook diverse voordelen aan het afsluiten van doorlopend krediet. We hebben de belangrijkste voordelen hieronder voor je op een rijtje gezet: 

  • Je hoeft niet in een keer alles op te nemen

De voornaamste reden dat mensen kiezen voor een doorlopend krediet is het feit dat het niet noodzakelijk is om het bedrag gelijk op te nemen. Dit maakt het mogelijk om de ene periode wat meer te lenen dan in de andere periode. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat je een eigen zaak hebt en in de ene maand soms wat meer kapitaal nodig hebt dan andere maanden. Dit is met een doorlopend krediet geen enkel probleem, je hoeft namelijk niet alles in een keer op te nemen.

  • Je kunt afgeloste bedragen weer opnemen

We hebben al kort aangestipt dat het met een doorlopend krediet mogelijk is om de afgeloste bedragen weer op te nemen. Het kan zijn dat je iets hebt afgelost, maar dat je later toch over dit geld zou moeten beschikken. Het doorlopend krediet maakt het mogelijk om deze bedragen gewoon weer te lenen. Hou er wel rekening mee dat je rente betaalt over het bedrag wat je opneemt. Het is dus op de lange termijn wel duurder wanneer je elke keer weer iets opneemt wat je al had afgelost in het verleden.

  • Je kunt altijd geheel of gedeeltelijk aflossen

Het laatste voordeel van een doorlopend krediet is dat je in nagenoeg altijd alle gevallen in staat bent om de lening geheel of gedeeltelijk af te lossen. Dit kan eigenlijk altijd zonder kosten. Hierdoor beschik je over een hoge mate van flexibiliteit voor het aflossen. Heb je als ondernemer zijnde bijvoorbeeld een goede maand gedraaid, dan kun je eenvoudig de lening aflossen als je dit wilt.

 

  • Een lening aanvragen in tijden van corona vond ik toch wat spannend. Maar, door de hulp van Geldlenenvoorjou.nl was het eigenlijk zo geregeld. Zo had ik binnen no-time een lening voor het verbouwen van mijn keuken en kon ik zelfs in deze bijzondere tijden mijn droom verwezenlijken. Hartelijk dank voor de duidelijke, snelle en onafhankelijke hulp!

    E. van der Graaf

  • Het aanvragen van de lening ging het heel gemakkelijk. Geld Lenen Voor Jou nam direct de dag na mijn aanvraag al contact op en door hun snelle handelen had ik het geld snel op mijn rekening en kon ik een nieuwe auto kopen. Ik kan iedereen aanraden even contact op te nemen.

    Jeroen

Het goedkoopste doorlopend krediet afsluiten

Indien je zelf graag een doorlopend krediet wilt afsluiten is het noodzakelijk om het doorlopend krediet te vergelijken. Hoewel het over het algemeen het makkelijkste is om te kiezen voor je eigen bank (je kunt zo eenvoudig internetbankieren) is dit niet altijd de meest voordelige optie. Door veel advies in te winnen en door alle kosten onder elkaar te zetten is het pas echt mogelijk om te zien wat de beste en goedkoopste doorlopend krediet lening is die je af kunt sluiten. Wij helpen je graag bij het kiezen van de juiste geldverstrekker. Neem vrijblijvend contact met ons op!

Rente doorlopend krediet

Bij een Doorlopend Krediet is de rente altijd variabel. Dit betekent dat deze kan stijgen, maar ook kan dalen. Wist je dat dit invloed heeft op de looptijd van jouw lening? Wanneer de rente namelijk hoger is, zal het aflossingsdeel kleiner worden waardoor je minder snel aflost. Het gevolg? Een langere looptijd. Maar, is de rente lager, dan wordt het aflossingsdeel juist groter. En, je raad het al… De looptijd dus korter! Nieuwsgierig naar de huidige stand van de rentes bij de verschillende geldverstrekkers?  Vraag ze aan bij onze adviseurs!

 

Ook een doorlopend krediet aanvragen?

Indien je op een flexibele manier over wat meer kapitaal wilt beschikken dan is een doorlopend krediet afsluiten dé keuze om te maken. Door middel van deze lening kun je op een snelle en vooral toegankelijke wijze geld lenen. Wil je weten of het aanvragen van een doorlopend krediet voor jou interessant is? Vraag dan hieronder direct een vrijblijvende offerte aan!

Veelgestelde vragen bij doorlopend krediet afsluiten

 

Wat houdt een doorlopend krediet in?

Een doorlopend krediet is een krediet / lening waarbij je een kredietlimiet krijgt en daarvan naar behoefte geld kunt opnemen. Je betaalt hierbij enkel rente over het opgenomen gedeelte.

Wat is beter: een persoonlijke lening of een doorlopend krediet?

Een doorlopend krediet geeft je flexibiliteit, omdat je de bedragen die je hebt afgelost elke keer weer opnieuw kunt opnemen. Een persoonlijke lening geeft juist zekerheid over de looptijd en kosten van je lening. Bepaal dus welke lening het beste is voor jouw persoonlijke situatie, aan de hand van jouw eigen eisen. Leen je voor een grote aankoop of verbetering van je huis? Dan is een persoonlijke lening de beste keuze

Kan ik een persoonlijke lening omzetten naar een doorlopend krediet?

Ja, je kunt jouw persoonlijke lening wijzigen naar een doorlopend krediet. Vanaf dit moment geniet je van meer flexibiliteit dankzij de variabele rente en looptijd.