Rente en aflossing

Indien je van plan bent om geld te lenen dan zal je rekening moeten houden met de rente op de lening. De rente is het bedrag wat je betaalt naast de aflossing van de lening. We zien dat nog niet iedereen bekend is met de manier waarop de rente bij geld lenen wordt berekend en welke factoren er van belang zijn voor de hoogte van de rente. Hieronder tref je alle informatie met betrekking tot het betalen van rente en aflossing.

Waarom betaal je rente bij een lening?

Het lijkt misschien een eenvoudige vraag, maar het is noodzakelijk om even kort stil te staan bij de vraag waarom er eigenlijk rente over een lening wordt betaald. De kredietverstrekker hanteert rente om ervoor te zorgen dat iemand gestimuleerd wordt om een bepaalde lening terug te betalen. Zonder de rente is er voor de kredietverstrekker geen enkele reden om geld uit te lenen aan een andere partij, de kredietverstrekker haalt er dan namelijk geen voordeel uit. Vandaar dat de rente bij geld lenen wordt gebruikt als een soort prikkel.

Dit is echter niet de enige reden waarom er rente op geleend krediet wordt gehanteerd. De rente zorgt er namelijk ook voor dat de kredietverstrekker geen geld verliest aan de hand van de inflatie. Geld is vandaag de dag meer waard dan over tien jaar. Dit heeft te maken met de inflatie van de euro. Middels de rente is het voor de kredietverstrekker mogelijk om dit verlies tegen te gaan.

Wil jij berekenen welke rente jij gaat betalen voor een lening?

Hier komt een bedrag lenen form, dit is een tijdelijk object

Hoeveel rente betaal je bij geld lenen?

Hoeveel geld je betaalt naast de maandelijkse aflossing is afhankelijk van verschillende factoren die van belang zijn bij het berekenen van het totale rentepercentage van jouw lening. Dit zijn onder andere:

  • Het totale leenbedrag van de lening
  • De totale looptijd van de lening
  • Uw persoonlijke situatie

Aan de hand van deze factoren wordt er berekend hoeveel geld je betaalt aan rente op de lening. Over het algemeen is het zo dat hoe meer je leent, hoe lager het rentepercentage van de lening zal zijn. Dit komt met name door het feit dat de kosten even hoog zijn voor de kredietverstrekker bij het verstrekken van de leningen. Ondanks het feit dat je minder rente betaald is het niet verstandig om meer te lenen dan je nodig hebt. Dit komt met name door het feit dat het lenen van geld invloed heeft op jouw BKR-registratie.

Persoonlijke omstandigheden – ‘rente vanaf’

Het is handig om even kort stil te staan bij de vraag welke persoonlijke omstandigheden eigenlijk van belang kunnen zijn bij het afsluiten van een lening. Indien een bepaalde verstrekker van krediet ‘rente vanaf’ vermeldt dan worden de persoonlijke omstandigheden meegenomen bij het berekenen van de totale rente voor de lening. Ze kijken ze onder andere naar je inkomen, woonsituatie en leeftijd om tot een bepaalde rente te komen. Dit is met name van belang voor het berekenen van het totale risico wat de kredietverstrekker loopt door jou een lening te geven. Hoe groter het risico is voor de verstrekker, hoe meer je betaalt.

Een voordelige rente voor een persoonlijke lening

Indien je een zo laag mogelijke rente op een lening wilt krijgen dan is het verstandig om te kiezen voor een persoonlijke lening. De rente op de persoonlijke lening is over het algemeen namelijk lager dan de rente die je betaalt voor een doorlopend krediet. Doordat je op de lange termijn minder betaald is het mogelijk om aanzienlijk wat geld te besparen tijdens het betalen van de lening. Daar komt bij dat een persoonlijke lening verschillende voordelen met zich mee weet te brengen. Zo krijg je bij een persoonlijke lening het gehele bedrag van de lening gelijk op de rekening gestort. Dit maakt het mogelijk om dit bedrag gelijk nuttig te gebruiken.

Laat je adviseren door een van onze experts!

Indien je zelf ook een lening af wilt sluiten doe je er dus echt verstandig aan om even goed te kijken naar de betreffende voorwaarden op het gebied van de rente bij de lening. Aangezien de totale hoeveelheid rente die je betaalt aanzienlijk kan oplopen is het noodzaak om voldoende aanbieders te vergelijken. Wij nemen deze zorgen graag uit handen. Wij vergelijken de geldverstrekkers en bekijken welke lening voor jou het meest voordelig is!

Vraag vandaag nog een vrijblijvende offerte aan!

Vul een bedrag in