Hoeveel geld kan ik lenen?

Een lening afsluiten is een belangrijke stap om te maken, je doet het namelijk niet voor niets. Ongeacht het doel: een vraag die veel mensen hebben is hoeveel zij eigenlijk kunnen lenen? Deze vraag is nog niet zo eenvoudig om te beantwoorden. Het hangt dan ook van verschillende zaken af. Meer informatie over hoeveel je maximaal kunt lenen en waarop dat maximum gebaseerd wordt lees je hier. Liever snel jouw maandlasten berekenen? Gebruik dan onze handige rekentool!

Hier komt een bedrag lenen form, dit is een tijdelijk object

Hoeveel kan ik maximaal lenen – de belangrijkste factoren

Veel mensen vragen zich terecht af hoeveel ze zouden kunnen lenen. Logisch, je wil namelijk precies weten over wat voor soort kapitaal je kunt beschikken. Over het algemeen zijn er een aantal belangrijke factoren die mee worden genomen bij het totale bedrag wat je kunt lenen voor het financieren van een bepaalde uitgave. Welke factoren dit zijn hebben wij voor het gemak even op een rij gezet!

  • Uw totale inkomsten

Het eerste waarnaar wordt gekeken voor het aangaan van een lening zijn jouw totale inkomsten. Hier wordt met name gekeken naar jouw inkomen uit loondienst of, mocht je al met pensioen zijn, naar het pensioeninkomen. Wanneer er een bijzondere inkomenssituatie voordoet zoals partneralimentatie of inkomen uit beleggingen of verhuur, dan zijn er zeker wel mogelijkheden die wij graag met jou onderzoeken Als bewijs van jouw inkomsten moet je vaak loonstrookjes en bankafschriften overleggen. Als je zelfstandig ondernemer bent moet je een aantal bankafschriften en gegevens over de inkomstenbelasting die je hebt betaald overleggen.

  • Uw totale uitgaven

Naast het feit dat er wordt gekeken naar je inkomsten, wordt er vervolgens ook gekeken naar jouw totale uitgaven. De kredietverstrekkers willen namelijk weten wat je zoal besteed en wat het risico is om je een lening te geven. De kredietverstrekker kan vragen om een schatting van je kosten voor levensonderhoud. Hij kan ook vragen om recente bankafschriften ter staving van de door je verstrekte cijfers. Het is een goed idee om jouw kredietrapport te controleren voordat je een aanvraag indient. Dit geeft je de tijd om eventuele fouten erin te corrigeren en zal je op de hoogte brengen van eventuele gemiste kredietbetalingen waardoor de geldverstrekker je zou kunnen afwijzen.

  • Uw toekomstplannen

De geldverstrekker zal beoordelen of je jouw hypotheek (of andere lening) zou kunnen betalen als er sprake is van een speciale gebeurtenis die in kan streden in de toekomst. Dit wordt vrij breed genomen, zo wordt er onder andere gekeken naar de situatie waarin je of jouw partner de baan verliezen, je door ziekte niet meer zou kunnen werken en waarin jouw leven verandert door een kind te krijgen. Het is belangrijk dat je ook vooruitdenkt en plant hoe je aan jouw betalingen kunt blijven voldoen. Je kunt jezelf bijvoorbeeld beschermen tegen onverwachte inkomensdalingen door spaargeld op te bouwen wanneer mogelijk.

Deze factoren zijn zowel voor persoonlijke leningen als zakelijke leningen van belang. Indien je graag een zakelijke lening af wilt sluiten zal er ook worden gekeken naar de te verwachte omzet van het bedrijf. Aan de hand hiervan wordt er een risicotaxatie opgesteld voor jouw persoonlijke situatie. Dit is van belang voor de vraag hoeveel je precies kunt lenen voor het opzetten van het eigen bedrijf.

Berekenen hoeveel geld je kunt lenen met geldlenenvoorjou.nl

We hopen dat je dankzij de bovenstaande informatie een beter beeld hebt gekregen op de vraag ‘hoeveel kan ik lenen’. Het komt er kort gezegd op neer dat het echt volledig afhangt van jouw persoonlijke omstandigheden. Alleen door advies in te winnen en door gebruik te maken van een calculator is het mogelijk om precies in kaart te brengen wat het maximale bedrag is wat je kunt lenen voor een bepaalde lening. Hulp nodig bij het berekenen van jouw maximale lening? Vraag hieronder dan vrijblijvend een offerte aan!

Vul een bedrag in